Het trouwseizoen is begonnen! Staat jouw bruiloft voor dit jaar op de planning? Let dan goed op, dit is waardevolle informatie die jou helpen het perfecte trouwpak uit te zoeken.

Dit is jóuw dag. Het moet perfect worden. De partner van je dromen komt straks naar het altaar gelopen en ziet jou staan. Dan wil je dat deze weer opnieuw verliefd wordt toch? En hoe doe je dat nou beter dan met een trouwpak dat jou doet stralen?

Gelukkig voor jou is er al honderden jaren aan bruiloften vooraf gegaan aan de jouwe, dus honderden jaren aan ervaring. En met de komst van het internet staat deze ervaring gewoon online.

In principe is het enige wat jij hoeft te doen er op tijd staan en ‘ja’ te zeggen. En gelukkig maar, want dat is zo’n beetje alles wat het brein van een bruidegom aan kan op zo’n dag als deze.
Daarom maak ik het je vandaag makkelijk door je alle tips en tricks te geven over hoe je het perfecte trouwpak samenstelt.

Het grootste deel van je pak wordt al maanden van te voren geregeld (tenminste daar ga ik vanuit. Als je bruiloft volgende week is en je hebt nog geen pak, dan heb je een probleem).
Er zijn 3 aspecten waar je rekening mee moet houden. Als je deze volgt kan je bruiloft niet meer stuk.

  • Complementeer de bruidsjurk
  • Wees de best geklede persoon aanwezig
  • Zorg dat jij er op je best uitziet.

Complementeer de bruidsjurk

Hier begint het meteen lastig, wat er wordt van je verwacht dat jouw outfit die van de bruid aanvult, maar je mag de jurk niet zien van te voren.

Dus zul je contact moeten hebben met de persoon die hierover gaat. Soms is dat de bruid zelf, meestal een professionele weddingplanner, en als je pech hebt je schoenmoeder.

Wie het ook is, bespreek samen wat de verwachtingen zijn wat betreft het thema of de kleuren. In de meeste gevallen mag je wel de jurk van de bruidsmeisjes zien, maar natuurlijk niet die van de bruid zelf. Ook kun je om een staaltje van de jurk vragen om die mee te nemen wanneer je je trouwpak gaat uitzoeken. Het gaat er ook meer om wat de kleur en stof van de jurk is dan hoe deze er in totaal uitziet.

Het is ook belangrijk om de formaliteit te bepalen. Ga na welke stijl er wordt verwacht van je trouwpak. Bij een traditionele jurk hoort minstens een net pak (misschien zelfs een smoking of jacquet) om hierbij aan te sluiten. Bij een wat simpelere witte jurk met sandalen en een hoed is een casual outfit zoals een linnen pak al voldoende.

De sleutelwoorden hier zijn “complement but don’t exceed”. Jij moet het minst opvallen van de 2, maar niet wegvallen.

Wees de best geklede man aanwezig

Jij zet de standaard. Ze zullen niet allemaal zoals jij gekleed zijn, maar er wordt wel verwacht dat jij de best geklede man bent die aanwezig is. Het moet natuurlijk duidelijk zijn dat jíj de bruidegom bent en dat de dag om jou gaat (en om je partner).

Dat betekend dat je er hetzelfde uitziet als jouw helft van de gasten, maar nét iets beter. Iets netter, iets specialer, iets meer aandacht voor detail.
Dit kun je natuurlijk simpel regelen door ook de pakken van de getuigen te bepalen, óf je zorgt ervoor dat je net iets meer aandacht aan jouw trouwpak geeft.

zorg er ook voor dat er duidelijk in de uitnodiging staat wat je verwacht van de outfit van je gasten. Als je in een smoking trouwt en je wilt dat de gasten dat ook doen, zet dan in je uitnodiging bij dresscode “Black tie”, Draag jij een smoking maar maakt het niet uit of je gasten dit ook doen, zet dan “Black tie optioneel” in je uitnodiging. Denk hier goed over na, want ook gasten die niet de juiste kleding dragen naar jouw bruiloft kunnen de pret bederven.

Zorg dat je er op je best uitziet

Dit klinkt natuurlijk overbodig, maar het gaat verder dan je zou denken. Je partner ziet er natuurlijk op zijn of haar best uit, dus dit wordt ook van jou verwacht. Dus alleen een knipbeurt en een luchtje is natuurlijk niet voldoende.

Het is jullie bruiloft, een dag die je nooit meer mag vergeten. Het is dus ook logisch dat je er alles aan doet om dit waar te maken, en dat je bij het uitzoeken van je outfit net iets verder gaat dan je normaal zou doen. Betere kwaliteit en meer oog voor detail.

Zorg dat het past

Als je mijn cursus ‘Ready to Be a Gentleman’ volgt (wat, volg je deze nog niet? Klik dan hier) dan heb je dit al vaker gelezen, maar zorg dat het past! Je kunt het mooiste en duurste pak kopen wat je kunt vinden, maar als het niet past ziet het er gewoon slecht uit.
Dus laat je pak op maat maken. Een pak dat speciaal voor je op maat is gemaakt zit als gegoten, en dat zien mensen meteen. En daarnaast geeft het jou als bruidegom meer zelfvertrouwen, en dat straal je uit waardoor je er nóg beter uitziet. Win-win dus!

Kies de stijl die bij je past

Het is natuurlijk moeilijk om de mening van anderen opzij te zetten. Zeker als jouw partner precies in het hoofd heeft hoe alles eruit moet komen te zien. Maar wees een man, zeg duidelijk wat jij vind en zorg dat de stijl bij jouw lichaam past. Ben je een grote man, ga dat niet voor een pak wat teveel de vorm van je lichaam volgt, hierdoor lijk je nog groter en valt je bruid in het niet.

Als je deze tips volgt dan kan jouw trouwdag niet meer stuk. Houdt er rekening meer dat het ongeveer 3 maanden duurt om een pak te maken, dus wacht hier niet te lang mee. Heb je nou nog geen idee wat je wilt, of wat het best bij jullie thema past? Stel je vraag of maak direct een afspraak en dan zorgen we er samen voor dat jij de show steelt in jouw perfecte trouwpak!

Op zoek naar een trouwpak op maat?

In onze brochure lees je alles over een trouwpak op maat. Van het opmeten en het proces van het samenstellen van het trouwpak tot een aantal voorbeelden en de verschillende prijzen. Download de brochure hier!