Wil jij als bruidegom de show stelen in jouw trouwpak? Speciaal voor de bruidegom zijn dit dé trouwpakkentrends voor 2022!
Wat ga je dit seizoen vaker voorbij zien komen? Printjes? Speciale stofjes? Misschien wel nieuwe kleuren? Ik laat je niet langer in spanning en heb alles in dit artikel voor je op een rijtje gezet! Volg je deze trouwpakkentrends? Dan weet je zeker dat jij er tiptop uitziet op jullie trouwdag!

Trouwpakkentrends 2022

Natuurlijk wil je als bruidegom er op jullie trouwdag piekfijn bijlopen en zijn er, net als in de reguliere mode, ook voor het trouwpak ieder jaar nieuw trends. Nu is het begrijpelijk dat jij als partner to be niet alle catwalk shows en trouwmagazines bekijkt. Daarom help ik graag een handje mee en zet ik alle trouwpakkentrends voor 2022 voor je op een rij! Haal eruit wat jij tof vindt, bekijk de tips voordat je gaat shoppen en zorg ervoor dat je je goed laat adviseren, want dan sta jij zonder twijfel te shinen op jullie big day!

1. Trouwpak met pastelkleuren

De trouwpakkentrends voor 2022 voorspellen wat betreft de kleuren dat je veel zachte tinten gaat zien! Een superleuk pastelkleurig jasje of gewoon lekker van top tot teen in pastel. Is deze trend een tikkeltje te gewaagd voor jou als fiancé? Dan kun je bijvoorbeeld enkele accessoires in dit zachte kleurschema kopen, alles binnen één tint houden of een pastelkleurig jasje combineren met een broek in andere kleur en met een andere tint!

2. Trouwpak met vest

Het driedelig trouwpak is iets wat we in 2022 weer veel gaan zien. Het vest, ook wel gilet, wordt getipt als één van dé trouwpakkentrends voor 2022. Niet alleen als onmisbaar element voor een driedelig pak, maar ook om bijvoorbeeld ietwat casual zonder het jasje te dragen. Ideaal voor zomerbruiloften met een luchtige stof, maar ook zeker bij een winterbruiloft, omdat het zorgt voor wat extra warmte tijdens de koudere dagen!

3. Trouwpak met vervaagde en gemêleerde kleuren

Vind jij pastel echt even een beetje te zoet? No worries, want vervaagde en gemêleerde kleuren gaan het ook goed doen in 2022. Net zo zacht als pastel, maar dan met een vintage tintje. De linnen stoffen zijn heerlijk luchtig en vormen met de zachte tinten het perfecte trouwpak voor de zomer. Wel goed om vooraf even met jouw partner to be (of schoonmoeder) af te stemmen welke tint wel of niet gewenst is! Je kunt het maar gezegd hebben, toch?!

4. Trouwpak in een bruintint

Vorig jaar zagen we al dat steeds meer bruidegommen naast het traditionele grijs, zwart en blauw
kozen voor verschillende tinten trouwpakken, zoals bordeauxrood of groen. Dit jaar doen we er nog een schepje bovenop en voert bruin (naast de pasteltinten) de boventoon. Bruin is een van de kleurtinten van dit moment en ontpopt zich ook als een van dé trouwpakkentrends voor 2022. Deze warme kleur is perfect voor bruiloften in het najaar, de winter, maar ook in de zomer en is tevens ontzettend goed door te voeren in de styling van bijvoorbeeld de decoratie!

5. Traditioneel trouwpak

Ja, je leest het goed. De traditionele look voor de bruidegom zal ook in 2022 niet verdwijnen! Traditionele snitten en structuren blijven gewoon ‘in’, dus de kans is groot dat jouw wife to be bij het altaar aankomt en jou ziet staan in een grijs of in een blauw trouwpak! Ze zijn minimalistisch en well fitted vormgegeven. En nog een pluspunt van een traditioneel trouwpak: ze zijn ervoor geknipt om ook na de bruiloft nog gedragen te worden! Handig!

6. Black on black trouwpak.

Traditioneel is tijdloos en kan altijd, maar neig jij als verloofde juist naar klassiek en chique? Het traditionele trouwpak krijgt met deze trouwpaktrend voor 2022 een net wat andere uitstraling. Het black on black suit verklapt het al: een zwart pak, inclusief shirt, das, schoenen en accessoires in deze kleur. Let wel op dat je moet variëren, want door gebruik te maken van verschillende stoffen zwart ontstaat er een chique én speels effect.

7. Loszittend trouwpak

Niet alleen de kleuren, maar ook de fit van het trouwpak is in 2022 één van de trends! De fit van 2022 is namelijk.. los! En nee, dan bedoelen we geen hobbezak, maar juist dat het trouwpak bij bepaalde details wat losser om het lichaam zit. Daarmee wordt het trouwpak alsnog naar jouw figuur gemaakt, oogt het alsnog slank én netjes, maar lijkt het niet alsof je het pak van je opa hebt geleend.

8. Mix & match met jouw groomsmen

Hoe leuk is het als de outfit jouw matcht met die van je getuigen? Nee, ze dragen heus niet precies hetzelfde pak, maar bijvoorbeeld een maatpak in een andere stof en kleur dan die van jou is toch super gaaf? Ook een breder revers, opvallende knopen of een strik in plaats van een stropdas kunnen het verschil maken tussen jou als bruidegom en je vrienden. Opties genoeg dus om er een leuk geheel van te maken, waarbij jij er natuurlijk wel tussenuit springt!

9. Accessoires voor de bruidegom

Zonder accessoires voor de bruidegom is jouw look niet compleet. Denk bijvoorbeeld aan een apart strikje of een stoere armband. Daarnaast is het een must om de riem af te stemmen op de schoenen. Dat laatste is niet per se iets nieuws voor 2022, maar we gaan wel steeds vaker schoenen en riemen met een toffe print zien!

Op zoek naar een trouwpak op maat?

In onze brochure lees je alles over een trouwpak op maat. Van het opmeten en het proces van het samenstellen van het trouwpak tot een aantal voorbeelden en de verschillende prijzen. Download de brochure hier!

ADD COMMENTS